
نگهداشتن مال دنیا، زیادی نیاورد
هیچ یک،دوستان شاید این مقالات و گفتار، خیلی با تم مجله خلاقیت همخوانی نداشته باشد اما وقتی با جناب آقای یاغچی، سردبیر و دوست عزیزم صحبت کردم، ایشان مثل همیشه از این موضوع حمایت کردند و انگیزهای شد برای ادامه راه و شاید این جمله معروف جرج جرداق مسیحی همیشه به من بچه شیعه نهیبی بوده است که ایشان میگویند «جاذبههای کلمات امام علی(ع) شوری در من ایجاد کرد که 200 بار نهجالبلاغه را مطالعه کردم».
ما که ادعای محبت و ولایت او را داریم، به راستی چند بار نهجالبلاغه را مطالعه کردهایم؟! آیا در روز جزا میتوانیم چشم در چشم امیرالمومنین شویم و بگوییم یکبار وقت نکردم گفتار ارزشمند شما را مطالعه کنم؟ به همین خاطر خودم چند سال پیش قصد کردم یکبار از اول تا آخر این کتاب ارزشمند را مطالعه کنم. به یاد دارم هر روز صبح با خودم قرار گذاشته بودم حتما با مطالعه نهجالبلاغه منزل را ترک کنم و وقتی به بعضی از خطبهها میرسیدم، خدا را شاهد میگیرم در غریبی امیرالمومنین اشک میریختم. حال که فرصتی به دست آمده است، اگر اجازه دهید این موضوع را با هم به اشتراک بگذاریم و این صفحه مجالی شود برای مروری بر گفتار امیرالمومنین علی(ع).خطبه 24، ضرورت تعاون با خویشاوندان:
ای مردم! انسان هر مقدار که ثروتمند باشد، باز از خویشاوندان خود بینیاز نیست که از او با زبان و دست دفاع کنند. خویشاوندان انسان، بزرگترین گروهی هستند که از او حمایت میکنند و اضطراب و ناراحتی او را میزدایند و در هنگام مصیبتها نسبت به او، پرعاطفهترین مردم هستند. نام نیکی که خدا از شخصی در میان مردم رواج دهد، بهتر از میراثی است که دیگری بردارد.
آگاه باشید! مبادا از بستگان تهیدست خود رو برگردانید و از آنان چیزی را دریغ دارید که نگهداشتن مال دنیا، زیادی نیاورد و ازبینرفتنش، کمبودی ایجاد نکند. آنکس که دست دهنده خود را از بستگانش بازدارد، تنها یک دست را از آنها گرفته اما دستهای فراوانی را از خویش دور کرده است؛ و کسی که پروبال محبت را بگستراند، دوستی خویشاوندانش تداوم خواهد داشت.