غذاهایی برای کمک به التهاب وجود دارند که میتوان با اضافه کردن آنها به رژیم غذایی تاحدی جلوی ابتلا به بیماریهای التهابی را گرفت.
به گزارش گروه علم و پیشرفت ، شرایط التهابی مزمن شایعتر از آن چیزی است که انتظار می رود. به گفته دانشگاه منچستر، از هر 20 نفر، 1 نفر در طول زندگی خود دچار یک بیماری التهابی مزمن میشود و این رقم با افزایش جمعیت بالا میرود.
التهاب زمانی اتفاق میافتد که یک عامل فیزیکی واکنش ایمنی را تحریک کند. التهاب لزوماً به معنای وجود عفونت نیست، اما عفونت میتواند باعث التهاب شود. برخی از نمونههای شرایط التهابی عبارتند از: بیماری التهابی روده، اندومتریوز، آسم، آرتریت روماتوئید، آلزایمر و سرطان.
این شرایط توسط درمانهای تخصصی مدیریت میشوند، اما به گفته کارشناسان دانشگاه هاروارد، التهاب را میتوان حداقل تا حدی با غذا و نوشیدنیهایی که مصرف میکنیم کنترل کرد.
اگر به دنبال امتحان یک رژیم غذایی ضد التهابی برای مدیریت علائم خود هستید، در ادامه برخی از غذاهایی که باید به طور منظم مصرف کنید آورده شده است.
گوجه فرنگی
فرقی نمی کند آنها را در سالاد، به عنوان بخشی از ساندویچ یا حتی یک میان وعده به تنهایی بخورید، گوجه فرنگی منبع عالی ویتامین C، پتاسیم و لیکوپن(یک آنتی اکسیدان با خواص ضد التهابی) است.
روغن زیتون
روغن زیتون یک روغن پخت و پز سالم و همه کاره و جزء اصلی رژیم غذایی مدیترانه ای است، روغن زیتون دارای خواص ضد التهابی زیادی است که عمدتاً از آنتی اکسیدان ها از جمله وجود اولئوکانتال در آن است. این آنتی اکسیدان به روشی مشابه ایبوپروفن عمل می کند.
سبزیجات
سبزیجات برگدار مانند اسفناج و کلم پیچ سرشار از ویتامین K هستند؛ ویتامینی که دارای خواص ضد التهابی بالایی است. همه اینها را می توان به راحتی به سوپ، خورش یا سالاد اضافه کرد.
آجیل
بر اساس تحقیقات، آجیل، به ویژه بادام و گردو، می تواند به مهار بیماری های التهابی کمک کند و به طور خاص در درمان آرتروز همراه با فندق، بادام زمینی و مغز پسته مفید بوده است.
ماهی چرب
ماهی های چرب مانند ماهی تن و سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که التهاب را در سراسر بدن کاهش می دهد. بنیاد آرتریت خوردن ماهی دو تا چهار بار در هفته را برای کاهش التهاب توصیه می کند.
توت ها
طبق گفته موسسه ملی بهداشت، توت فرنگی، شاه توت و زغال اخته در مهار علائم التهاب بسیار موثر هستند. این توت ها دارای فیتوکمیکال های زیادی هستند که اثرات ضد التهابی دارند.
شکلات تلخ
شکلات تلخ دارای خواص ضد التهابی بالایی است. مطالعه ای که در سال 2017 منتشر شد نشان داد که خوردن شکلات تلخ می تواند بر میکروبیوم روده تأثیر بگذارد و فعالیت ضد التهابی را تقوویت کند. مطالعه دیگری که فقط یک سال بعد منتشر شد نشان داد که خوردن 30 گرم شکلات تلخ 84 درصد در روز به مدت هشت هفته به طور قابل توجهی نشانگرهای زیستی التهابی را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش می دهد.
آووکادو
آووکادو دارای فواید زیادی برای سلامتی است و یکی از آنها خواص ضد التهابی بالا است. آووکادو حاوی چربی تک غیراشباع و آنتی اکسیدان هایی است که می تواند پاسخ التهابی بدن را کاهش دهد.
چای سبز
مطالعه ای که در ژوئن 2022 منتشر شد نشان داد که به لطف خواص ضد التهابی موجود در این نوشیدنی، مصرف چای سبز باعث کاهش سطح قند خون و کاهش التهاب و نفوذپذیری روده می شود.