ژاپن اعلام کرده که تلاش خواهد کرد تا سال 2025 انرژی خورشیدی را در فضا جمع کرده و به ایستگاههای تعبیه شده در زمین بفرستد؛ این کشور در سال 2015 در زمینه این انرژی مبتنی بر فضا به موفقیت دست یافت.
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری هیچ یک به نقل از انگجت، آژانس کاوشهای هوافضای ژاپن، دههها تلاش کرده تا انرژی خورشیدی را با استفاده از پنل هایی از فضا جمع کرده و به زمین و ایستگاهیچ یک های تعبیه شده برای دریافت انرژی بتاباند. دانشمندان این کشور در سال 2015، با موفقیت 1.8 کیلووات نیرو، (انرژی برای تامین نیروی یک کتری برقی) به دست آوردند. اکنون ژاپن در حال تبدیل این فناوری به واقعیت است.
پروژه مشارکت دولتی-خصوصی ژاپن تلاش خواهد کرد تا انرژی خورشیدی را در اوایل سال 2025 از فضا بگیرد. این پروژه به رهبری نائوکی شینوهارا، استاد دانشگاه کیوتو که از سال 2009 روی انرژی خورشیدی مبتنی بر فضا کار می کند، تلاش خواهد کرد تا مجموعه ای از ماهواره های کوچک را در مدار مستقر کند. سپس این ماهوارهها انرژی خورشیدی جمع شده توسط آرایههای آنها را صدها مایل دورتر به ایستگاههای دریافتی زمینی میتابانند.
استفاده از صفحات خورشیدی مداری و امواج مایکروویو برای ارسال انرژی به زمین برای اولین بار در سال 1968 پیشنهاد شد. از آن زمان، چند کشور، از جمله چین و آمریکا این ایده را پیگیری کردهاند.
در فضا، پنلهای خورشیدی میتوانند انرژی را بدون توجه به زمان روز جمعآوری کنند و ابرها مزاحم کار آن نیستند. با این حال، حتی اگر ژاپن با موفقیت مجموعهای از آرایههای خورشیدی مداری را مستقر کند، این فناوری همچنان به داستانهای علمی تخیلی نزدیکتر خواهد بود تا واقعیت. به این دلیل که با فناوریهای موجود، تولید آرایهای که ۱ گیگاوات انرژی (یا تقریباً خروجی یک راکتور هستهای) تولید کند حدود ۷ میلیارد دلار هزینه دارد.