هلو یکی از خوشمزهترین و آبدارترین میوههای تابستانی است که پوست و بافت بسیار نرمی دارد به همین دلیل کندن پوست آن گاهی سخت است.
هیچ یک _ بسیاری از افراد برای درست کردن پای هلو، کیک هلو، مربای هلو، سالاد میوه یا کنسرو هلو نیاز دارند که پوست این میوه شیرین و خوش طعم را جدا کرده و آن را تبدیل به پوره کنند. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز پوست کندن هلو آشنا کنیم تا به راحتی بتوانید از این میوه تابستانی در دسرهای مورد علاقه خود استفاده کنید.
نحوه پوست گرفتن هلو
چگونه پوست هلو را بدون له شدن جدا کنیم؟
افرادی که تجربه چندانی در آشپزی ندارند باید ساعتها وقت صرف جدا کردن پوست نازک میوههایی مانند هلو کنند تا از آنها برای درست کردن مربا و ژله استفاده کنند. هلو و هر نوع میوه دیگری که پوست نازکی دارد را باید تازه و رسیده تهیه کنید تا فرایند جداسازی پوست آنها به سادگی انجام شود. البته از خرید هلوهایی که خیلی سفت هستند یا لکههای قهوهای نرم دارند باید خودداری کنید.
روش تشخیص هلوی رسیده این است که در ابتدا باید عطر و بوی خوش آن را حس کنید و هم اینکه با وارد فشار کم با انگشتان بافت نرم و در عین حال سفت آن را لمس کنید. در صورتی که هلوهای بیش از حد رسیده را برای پوست کندن انتخاب کنید، مقداری زیادی از گوشت هلو به همراه پوست جدا میشود و آب شیرین آن نیز هدر میرود.
در این رابطه لازم است بدانید که برای پوست کندن هلو رسیده و خیلی نرم، هرگز از چاقو استفاده نکنید چرا که به بافت آن آسیب وارد میشود. پس بهتر است روشهای ساده و کاربردی که در این مقاله ذکر شده است را برای بلانچ کردن و پوست گرفتن هلو استفاده کنید.
طرز پوست کندن هلو به روشهای ساده
پوست کندن بعضی از میوهها مانند هلو بسیار سخت هستند، در این مقاله قرار است با ترفندهای ساده طرز پوست کندن هلو را به شما آموزش دهیم تا از هلوهای نرم و رسیده برای درست کردن دسرهای مختلف استفاده کنید.
پوست کندن هلو با استفاده از دستگاه پوست کن
در صورتی که هلو تازه و رسیده باشد اما بافت آن سفت باشد با استفاده از یک دستگاه پوست کن ساده میتوان به راحتی و با حرکات متناوب از سمت بالا به قسمت پایین هلو، پوست آن را جدا کرد. این رویه را تا زمانی که پوست همه قسمتهای هلو جدا شود ادامه دهید. در برخی از موارد در صورت استفاده از این روش احتمال جدا شدن گوشت هلو همراه با پوست آن وجود دارد.
طرز پوست کندن هلو با ایجاد شوک حرارتی
مرحله اول
یک روش کاملا کاربردی و سریع که در پوست کندن هلو همواره مورد استفاده آشپزها قرار میگیرد، وارد کردن شوک حرارتی با استفاده آب داغ و آب یخ است. در این روش ابتدا هلوها را تمیز بشویید و سپس با استفاده از یک چاقوی تیز در قسمت انتهایی هلو یک برش به شکل X ایجاد کنید.
مرحله دوم
سعی کنید که برشها چندان عمیق نباشند و به صورت سطحی، پوست و بخشی از گوشت آن را دچار خراش کند. سپس هلوها را داخل یک قابلمه حاوی آب بریزید و حرارت زیر آن را زیاد کنید تا کاملا به جوش بیاید.
مرحله سوم
زمانی که آب درون قابلمه به بالاترین درجه حرارت رسید بعد از گذشت کمتر از ۱ دقیقه خواهید دید که چگونه پوست هلوها ترک خورده و از گوشت آن جدا میشود. البته حرارت باعث میشود که رنگ هلوها سفید و کمرنگ شود.
مرحله چهارم
نکتهای که در طرز پوست کندن هلو باید به آن توجه داشته باشید این است که فرایند و مدت زمان جدا شدن پوست هلوها بستگی به ابعاد و اندازه هلوها و همچنین رسیده یا سفت بودن آنها دارد. اگر هلوها خیلی بزرگ و مقداری کال و سفت باشند، باید زمان بیشتری درون آب جوش قل بخورند تا پوست آنها جدا شود.
مرحله پنجم
در این مرحله بعد از این که پوست هلوها درون آب داغ جدا شد، سریعا آنها را خارج کرده و درون یک کاسه حاوی آب و یخ فراوان بریزید. بعد از گذشت مدت ۱ دقیقه، هلوها از درون آب یخ خارج کرده و خشک کنید. حالا به راحتی پوست هلوها با استفاده از نوک انگشتان یا یک چاقو جدا میشوند.
طرز پوست کندن هلو و نگهداری آن
حالا که با طرز پوست کندن میوه هلو آشنا شدید، بهتر است بدانید که روش نگهداری هلو برش خورده و بدون پوست با میوه هلو دارای پوست بسیار متفاوت است. هلو بلانچ شده را درون یک ظرف دربدار قرار دهید تا هوا به داخل آن نفوذ نکند یا روی آن سلفون بپیچید. هلو در مجاورت هوا دچار تغییر رنگ شده و عطر و طعم خود را از دست میدهد.
در صورتی که هلوی برش خورده را داخل یک ظرف مخصوص فریزر در کنار هم قرار دهید، میتوانید برای برای چند ماه آنها را درون یخچال فریزر نگهداری کنید. برای اینکه رنگ گوشت هلو تغییر نکند و تیره یا قهوهای رنگ نشود، میتوانید روی آن چند قطره آب لیموی تازه بریزید.
کلام آخر
با توجه به روشهایی که در طرز پوست کندن هلو گفته شد، به سادگی میتوانید نسبت به گرفتن پوست هلو تازه و رسیده و سایر میوهها اقدام کنید. این روشها برای پوست کندن اغلب میوههای تابستانی مانند زردآلو، آلو و غیره نیز کاربرد دارند. اگر روش کاربردی دیگری برای پوست کردن این میوه دارید، آنها را در بخش کامنت با ما در میان بگذارید.