با وجود افزایش عرضه برق و گاز به فولاد مبارکه در پاییز امسال، این مجتمع فولادی نسبت به پاییز سال 1401 حدود 0.1 درصد افت تولید را ثبت کرده است.
گروه اقتصادی پایگاه خبری هیچ یک _ «33 درصد از ظرفیت تولید فولادسازها از مدار خارج میشود» آماری که جدول موازنه عرضه و تقاضای گاز سبک در زمستان سال 1400 گویای آن بود، در تابستان همان سال نیز صنعت فولاد به دلیل قطعی برق 35 درصد افت تولید داشت و 6 میلیارد دلار خسارت دید، اتفاقی که قیمت فولاد در کشور تا 100 درصد نیز افزایش داد.
اما بعد از گذشت 2 سال، بررسی دقیقتر آمار کدال پرده از واقعیت دیگری برمیدارد. به عنوان مثال، مقایسه وضعیت تولید شرکت فولاد مبارکه (تصویر 1) در پاییز 1402 نسبت به پاییز 1401، بیانگر کاهش 0.1 درصدی تولید است، درحالیکه گاز و برق استفاده شده در این مدت به ترتیب 18.4 و 6.8 درصد افزایش یافته است.
روز گذشته مدیرعامل شرکت گاز مجید چگنی اعلام کرد که ناترازی گاز، امسال نسبت به سال قبل کمتر شده است، مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز نیز از افزایش 9 درصدی گازرسانی به صنایع فولاد در پاییز امسال خبر داد و معلوم نیست چرا تولید صنایع فولاد روند نزولی دارد.
طبق گزارش موسسه ELineN حدود 43 درصد از انرژی تامین شده برای صنعت فولاد کشور شامل برق و گاز طبیعی بدون هیچ استفادهای در فرآیند تولید هدر میرود. آیا صنایع کشور از جمله صنایع فولاد افت تولید ناشی از کاهش بهرهوری فرآیندهای خود را پشت کمبود انرژی میپوشانند؟