دیزی سنگی یکی از غذاهای قدیمی ایرانیان است که بسیار پرطرفدار بوده و برای بدن فواید زیادی دارد، طرز تهیه دیزی سنگی رستورانی را برایتان آماده کرده ایم.
طرز تهیه دیزی سنگی خانگی با فرمول دیزی سراها
طعم و عطر آبگوشت قهوه خانه ای و دیزی های دیزی سراها با آبگوشت هایی که در خانه می پزیم متفاوت است و راز این تفاوت را در غالب طرز تهیه دیزی سنگی خانگی در این بخش از آموزش آشپزی هیچ یک برایتان خواهیم گفت.
مواد لازم دیزی سنگی
مواد لازم | مقدار |
گوشت گوسفندی استخوانی | 500 گرم |
دنبه | 100 گرم |
نخود لوبیا سفید(خیس خورده) | 1/5 کیلو |
پیاز | 1 عدد |
گوجه | 2 عدد |
سیب زمینی | 2 عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
لیمو عمانی | 2 عدد |
سیر | 2 حبه |
ادویه های دیزی سنگی
مواد لازم | مقدار |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق چایخوری |
دارچین | 1 قاشق چایخوری |
ادویه های سری دومبه سایت
مواد لازم | مقدار |
نمک، زردچوبه و پودر لیوعمانی | هر کدام 1 ق چ |
فلفل سیاه | نصف قاشق چایخوری |
مرزه خشک | 1 قاشق غذاخوری |
روش پخت دیزی سنگی روز گاز
- برای شروع پخت دیزی سنگی، ابتدا گوشت را به همراه نخود و لوبیا، یک عدد پیاز و ادویه های سری اول داخل دیگ سنگی ریخته و به آن تا حدی آب اضافه کنید که روی مواد را بگیرد.
- دیزی را روی اجاقی که روی آن شعله پخش کن گذاشته اید، قرار دهید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
- در مرحله بعد، پس از یک الی دو ساعت، کفهای روی گوشت رو بگیرید تا آبگوشت شما رنگ شفاف تری داشته باشد.
- برای پخت کامل و کافی گوشت، حدودا 4 ساعت زمان لازم نیاز است.
- بعد از پخت گوشت،لیمو عمانی،نمک گوجه و سیب زمینی را به مواد داخل دیزی اضافه کنید و اجازه دهید به مدت یک ساعت خوب بپزند.
- بعد از یک ساعت گوجه، سیب زمینی و دنبه را از داخل دیزی خارج کرده، پوست گوجه ها رو گرفته و با سیب زمینی و دنبه در ظرفی مناسب، خوب بکوبید تا میکس شوند.
- در این مرحله به گوجه و سیب زمینی کوبیده شده، رب و ادویه جات سری دوم و مرزه را اضافه کرده و روی حرارت تفت دهید.
- بعد از کمی تفت و تغییر رنگ رب، مواد تفت داده شده را به ابگوشت اضافه کنید و اجازه دهید چند قل با هم بپزند.
- 15 دقیقه زمان کافیه تا این مواد به آبگوشت رنگ و لعاب بدهد.
آبگوشت سبک دیزی سنگی شما آماده است؛ نوش جان.
نکات تکمیلی و فوت و فن خوشمزه شدن دیزی سنگی
- حتما نخود و لوبیا از 24 ساعت قبل خیس بخورند.
- کف روی گوشت گرفته شود.
- بعد از پخت گوشت و لوبیا و نخود، نمک و لیمو عمانی اضافه کنید.
- مرزه اصلا حذف نشود چراکه راز مهم خوشمزگی این آبگوشت است.
- هرچقدر مدت زمان پخت آبگوشت بیشتر بوده و با حرارت ملایم تر بپزه در نهایت آبگوشت جا افتاده تری دارید.