زینب کریمزاده، دانشآموخته دانشگاه شهید بهشتی و از محققان این طرح در گفتوگو با هیچ یک گفت: ما در این پروژه سیستمهایی را برای استریل مواد غذایی همچون خشکبار، برگه میوههای خشک، مواد گوشتی و پودری مانند ادویه و آرد طراحی و پیادهسازی کردیم.
وی با بیان اینکه این سیستم مبتنی بر پلاسمای سرد است، اظهار کرد: پلاسما شامل ردههای الکترون، پروتون و رادیکالهای فعال است که باعث میشوند بر دیوارههای سلولی و ژنهای میکروارگانیزمها اثرگذار باشد و از این طریق میتواند به طور کلی آنها را از بین ببرد.
کریمزاده یادآور شد: بر این اساس، این دستگاه میتواند باکتریهایی را که روی مواد غذایی وجود دارند، با استفاده از پلاسما به طور کامل حذف کند. استریل مواد غذایی موجب افزایش ماندگاری مواد غذایی میشود و هیچ گونه اثری روی طعم، رنگ و عطر ماده غذایی ایجاد نمیکند.
این محقق، حفظ خواص مغذی مواد غذایی را از دیگر مزایای این دستگاه ذکر کرد و یادآور شد: دستگاه دیگری را برای استریل مواد پودری مانند ادویه و آرد تهیه کردیم.