جزئیات برنامه جهش تولید در بخش نفتوگاز اعلام شد و طبق این برنامه ظرفیت تولید نفت ایران امسال به ۳.۸ میلیون بشکه خواهد رسید.
هیأت وزیران در جلسه بیستوششم فروردینماه امسال به پیشنهاد سازمان برنامه بودجه کشور با هدف همافزایی ظرفیتهای کلیه دستگاههای اجرایی درجهت تحقق اهداف جهش تولید با مشارکت مردم، تصویبنامهای را به عنوان اهداف کمی و نقش سازمانها و دستگاههای مختلف اجرایی در سال ۱۴۰۳ مصوب کرد.
در این مصوبه، به منظور تحقق رشد حداقل ۱۵درصدی بخش نفت و گاز، وزارت نفت مکلف است اهداف تعیین شده را طبق این جدول تا پایان سال ۱۴۰۳ محقق کند. همچنین وزارت نفت مکلف است گاز طبیعی برای بخشهای مختلف اقتصادی را به شرح جدول ذیل تأمین کند.
شرکت ملی نفت ایران نسبت به افزایش توان تولید نفت خام تا سقف ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز باید به شرح زیر اقدام کند:
تکمیل و توسعه فاز یک میدان آزادگان جنوبی به میزان ۵۰ هزار بشکه در روز
تکمیل و توسعه میادین مرتبط با شرکت مهندسی و توسعه نفت و شرکت نفت و گاز اروندان به میزان ۵۰ هزار بشکه در روز
پروژههای افزایش تولید نفت شرکت مناطق نفتخیز جنوب به میزان ۱۳۰ هزار بشکه در روز
نگهداشت و افزایش تولید نفت میادین نفت فلات قاره به میزان ۱۰ هزار بشکه در روز
سایر پروژههای در حال تکمیل
همچنین شرکت ملی نفت نسبت به افزایش توان تولید گاز خام تا سقف ۹۶۰ میلیون مترمکعب در روز باید اقداماتی را به شرح زیر اجرایی کند:
جمعآوری گازهای همراه ارسالی به NGL۳۱۰۰ به میزان ۲ میلیون مترمکعب در روز
جمعآوری گازهای همراه میادین شرق کارون ارسالی به پالایشگاه بیدبلند خلیجفارس و پتروشیمی مارون به میزان ۱۰ میلیون مترمکعب در روز
بازگردانی تولید چاههای سکوی ۱۳A پارس جنوبی به میزان ۱۰ میلیون مترمکعب در روز
ادامه توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی به میزان ۱۰ میلیون مترمکعب در روز
توسعه میادین شرکت نفت مناطق مرکزی (توس، دی و خارتنگ) به میزان ۱۰ میلیون مترمکعب در روز
اسیدکاری و تکمیل چاههای واسطهای میدان پارس جنوبی به میزان ۳ میلیون مترمکعب در روز
وزارت نفت با همکاری صندوق توسعه ملی و با استفاده از ظرفیتهای قانونی نسبت به توسعه فعالیتهای اکتشاف، توسعه و بهرهبرداری از میادین نفت و گاز جدید با اولویت میادین مشترک اقدام کند.
وزارتخانههای نفت و نیرو با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی حداکثر تا پایان شهریورماه سالجاری نسبت به راهاندازی بازار بهینهسازی مصرف انرژی در چهارچوب مصوبههای شورایعالی انرژی اقدام نمایند.
به منظور مدیریت مصرف بنزین و نفتوگاز باید تمهیدات زیر صورت گیرد:
وزارت راه و شهرسازی مکلف است از طریق سازمان راهداری و حملونقل جادهای با همکاری پلیس راهور فراجا از اول تیرماه ۱۴۰۳ نسبت به صدور بارنامهها و صورت وضعیتهای برخط برای ناوگان حملونقل جادهای و مسافری اقدام کند.
وزارت نفت مکلف است از طریق شرکت تابعه ذیربط نسبت به تخصیص سهمیه نفتگاز ناوگان حملو نقل جادهای و مسافری براساس بارنامهها و صورت وضعیتهای برخط اقدام نماید.
پلیس راهور فراجا با همکاری وزارت نفت، نسبت به الصاق تراشههای کارت سوخت روی کارتهای خودرو ناوگان حملونقل نفتگازسوز اقدام نماید.
وزارت نفت با همکاری فراجا، کلیه تمهیدات لازم بهمنظور مدیریت مصرف بنزین براساس پیمایش خودرو را انجام دهد.
وزارت نفت با همکاری وزارتخانههای نیرو، صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی کلیه تمهیدات لازم به منظور مدیریت مصرف نفتگاز در واحدهای تولیدی براساس میزان تولید را انجام دهد.
وزارت نفت حداکثر ظرف یکماه پس از ابلاغ این تصویبنامه برنامه عملیاتی برقراری مشوقهای لازم را برای تکمیل زنجیره ارزش در پالایشگاهها و پتروشیمیها از طریق تخفیف نرخ خوراک به هیأت وزیران ارائه کند.
وزارت نفت مکلف است با همکاری فراجا نسبت به رصدپذیرکردن و کنترل مصرف سوخت اقدام کند.
هیأت وزیران در جلسه بیستوششم فروردینماه امسال به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور با هدف همافزایی ظرفیتهای کلیه دستگاههای اجرایی درجهت تحقق اهداف جهش تولید با مشارکت مردم، تصویبنامهای را به عنوان اهداف کمی و نقش سازمانها و دستگاههای مختلف اجرایی در سال ۱۴۰۳ مصوب کرد