یک دکترای تخصصی داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان خواص دانه سویا از منظر طب سنتی را تشریح کرد.
به گزارش هیچ یک _ راحله زارعشاهی ــ دکترای تخصصی داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان, درباره سویا اظهار داشت: بهدلیل شباهت ظاهری دانه سویا به لوبیا آن را لوبیای روغنی و یا لوبیای چینی نیز مینامند.
بهگفته وی در سرزمین چین بسیار زیاد از آن مصرف میشده و از نظر ترکیبات شیمیایی و ویتامینها و مواد معدنی، دانه رسیده سویا نیز مانند سایر حبوبات دارای مقدار کمی کاروتن است و از نظر ویتامین Bکمپلکس غنی است و دارای مقدار کمی ویتامین C نیز است. در سویا ویتامینهای D و E و K نیز یافت شده است.
این دکترای تخصصی داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان داشت: مصرف منظم و درازمدت فرآوردههای سویا به میزان محسوسی وضع خون اشخاصی را که مبتلا به کلسترول زیاد هستند اصلاح میکند و در برخی موارد حتی مقداری از آسیبهایی را که بر اثر کلسترول به رگهای خونی وارد شده است رفع و ترمیم میکند، نشانههای علمی دیگری در دست است که سویا در تنظیم سطح انسولین قند خون و فعالیت رودهها برای دفع منظم کمک میکند و برای پیشگیری از انواع سرطان بهخصوص سرطان معده بسیار مؤثر است. سویا مانند تمام گیاهان همخانواده خود برای سلامت کولون و تنظیم تخلیه و دفع بسیار مفید است.
زارعشاهی ادامه داد: این گیاه سرشار از پروتئین و روغن است و بهخاطر وجود ترکیبات شبهاستروژنی میتواند جایگزین مناسبی برای تأمین استروژن در زنان یائسه و همچنین پیشگیری از سرطان سینه در زنان جوان باشد. سویا در رژیم غذایی مردم چین و ژاپن جایگاه مهمی دارد و همین مسئله باعث کاهش بروز سرطان سینه و پروستات و تصلب شرایین بین مردم این کشورها شده و به افزایش حافظه هم کمک میکند.
وی بیان داشت: دانههای لوبیاییشکل سویا بعد از روغنکشی تغییر شکل میدهد و بهاشتباه تفاله نامیده میشود در حالی که دستکمی از دانه کامل آن ندارد. میتوانید سویا را مانند آجیل مصرف کنید و یا میتوان جایگزین بخشی از گوشت مصرفی روزانه خود کرد.
گفتنیست قیمت آجیل سویا درحال حاضر کیلویی حدود ۱۰۰ هزار تومان است.