انواع عسل و خواص هر کدام
برای همه ما پیش آمده که برای تهیه یک کیک یا شیرینی؛ احتیاج به شکر یا عسل داریم که برای خریدن آن ها اقدام می کنیم. مسلما برخی از افراد ارزان ترین کیسه شکر و عسل را برمی دارند اما برخی شناخت بهتری دارند و قیمت را بعد از کیفیت قرار می دهند پس شناخت کافی از انواع عسل مسئله ی موثری است.
انواع و اقسام عسل هایی که می توانید بخرید تقریبا نامحدود است و تقریبا عسل ها از لحاظ طعم، بافت و فواید سلامتی متفاوت هستند. اگر می خواهید از عسلی که استفاده می کنید نهایت لذت را ببرید، لازم است با انواع آن که در این بخش از بهداشت و سلامت هیچ یک کامل گفته ایم آشنا شوید.
انواع عسل چگونه تولید میشود؟
زنبورهای عسل شهد گل را جمع می کنند و دوباره به کندوی خودشان برمی گردانند. گرده ها از طریق دهان و از زنبورهای کارگر به زنبورهای دیگر منتقل می شوند و هر کدام آنزیم مهمی را بدان اضافه می کنند که شهد را تجزیه و خاصیت ضد قارچی، ضد التهابی و ضد باکتری به آن می افزایند و سپس به عنوان قند های ساده (در درجه اول فروکتوز و گلوکز) در لانه زنبوری، جایی که زنبورهای کارگر آن را پخش می کنند، ذخیره می کنند. گردش هوا و گرمای طبیعی باعث تبخیر بیشتر آب موجود در ترکیب می شود. زنبورها شانه عسل را با موم می پوشانند.
زنبورداران یا پردازنده ها عسل را استخراج کرده و کمی صاف می کنند تا قطعات موم یا آلودگی (از جمله بال و اعضای حشرات) پاک شود. برخی از تولید کنندگان عسل را بسته بندی کرده و یا خودشان می فروشند یا آن را برای فروش به فروشندگان دیگر می فرستند.
این محصول عسل خام و فیلتر نشده است اما اکثر تولید کنندگان عسل را پاستوریزه می کنند تا مخمر موجود در آن از بین برود و باعث صاف شدن و ماندگاری بیشتر شود.
سپس عسل را فیلتر کرده تا حباب های هوا و بقایای کوچکتری که طی صاف کردن از بین نمی روند را پاک کنند. این فرآیند باعث می شود عسل برای مشتریان شفاف و جذاب به نظر برسد. این محصول همان عسل فرآوری شده ای است که در اکثر فروشگاه ها یافت می شود.
از آنجا که گرده فواید سلامتی دارد ؛اغلب طی پاستوریزاسیون و فیلتراسیون از بین می رود. بسیاری از تولیدکنندگان از این مراحل فراتر می روند و آن عسل” اولترافیلتراسیون” نامیده می شود.
در این شرایط تقریبا تمام گرده ها و مواد مغذی عسل از بین می رود. برخی حتی ممکن است شربت ذرت با فروکتوز بالا یا سایر شیرین کننده ها را برای افزایش عملکرد و کاهش هزینه هایشان به آنها اضافه کنند.
این محصول ممکن است تحت عنوان عسل فروخته شود اما درواقع فقط یک شیرین کننده با طعم عسل می باشد بنابراین تمایز بین بیش از 300 نوع عسل دشوار است و به اطلاعات بیشتری نیاز دارد که در ادامه به معرفی چند نوع از آن ها و فوایدشان خواهیم پرداخت.
با انواع عسل موجود در دنیا آشنا شوید
انواع عسل در درجه اول براساس نوع گلی که شهد از آن جمع شده طبقه بندی می شوند. به عنوان مثال وقتی شیشه ای را با عنوان “عسل اکالیپتوس” یا “عسل یونجه” می بینید، این بدان معناست که منبع شهد این عسل همان اکالیپتوس و یونجه می باشد.
عسلی را که فقط از یک منبع تهیه می شود عسل ” تک گل” یا ” گونه ای ” می نامند در حالی که اگر عسلی از شهد بیش از یک نوع گل تولید شود به عسل” چند گل” معروف است.
بافت، شیرینی و خاصیت درمانی، دارویی عسل تا حد زیادی به منبع گل آن بستگی دارد. بعضی از عسل ها عطر و طعم ملایمی دارند در حالی که برخی دیگر کاملا قوی هستند. برخی از آن ها برای بهبود زخم یا مبارزه با عفونت بهترین هستند در حالی که برخی دیگر برای درمان فشارخون بالا یا گلو درد مفید می باشند.
1. عسل شبدر
عسل شبدر عسلی است که از شهد گیاه شبدر تهیه شده و اکنون در بسیاری از مناطق جهان برداشت می شود. این عسل عطر و طعم ملایم تر و رنگ روشن تری نسبت به عسل طبیعی معمولی دارد. این عسل برای پخت کیک، سس و چاشنی ها بسیار خوشمزه است.
عسل شبدر دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است و حاوی مقادیر زیادی فلاونول (مناسب برای پشتیبانی از عملکرد ریه و قلب) و اسید های فنولیک (مناسب برای پشتیبانی از سیستم عصبی) می باشد.
2. عسل گندم سیاه
گل های گندم سیاه اغلب به رنگ تیره هستند و همین موضوع شهد و عسل این گل را نیز به رنگ قهوه ای تیره تبدیل می کند. این عسل برای طعم دارکردن محصولات گوشتی انتخابی خوب است و یکی از بهترین عسل ها برای پخت گوشت است.
عسل گندم سیاه خواص آنتی اکسیدانی دارد و به دلیل قدرت ضد باکتریایی شناخته شده است به طوری که گفته می شود در برابر درمان برخی از سخت ترین عفونت ها مانند استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین موثر هستند.
همچنین یک انتخاب عالی برای درمان سرفه و گلو درد است و همچنین به کاهش سطح کلسترول کمک می کند و می تواند برای مراقبت از زخم و پوست کارایی داشته باشد.
3. عسل اقاقیا
عسل اقاقیا یکی از بهترین انواع عسل هاست. این نوع عسل نسبت به عسل های معمول رنگ روشن تری دارد و تقریبا شفاف به نظر می رسد، دارای رایحه ای مانند گل و شیرین است. عسل اقاقیا دارای فروکتوز زیاد و گلوکز کمی است بنابراین یکی از معدود عسل هایی است که اکثر بیماران دیابتی می توانند با خیال راحت از آن مصرف کنند.
عسل اقاقیا سرشار از فلاونوئید است. اعتقاد بر این است که آنتی اکسیدان ها می توانند به مبارزه با بیماری های قلبی و حتی برخی از انواع سرطان کمک کنند. همچنین در برابر تعدادی از باکتری های مقاوم نیز موثر است زیرا مواد تشکیل دهنده آن به آرامی پراکسید هیدروژن (اسیدی که دیواره سلول های باکتریایی را می شکند) آزاد می کنند. برخی از افراد به دلیل قدرت ضد باکتریایی از عسل اقاقیا به عنوان یک درمان یا پیشگیری از آکنه و سایر بیماری های پوستی نیز استفاده می کنند.
4. عسل زیرفون
عسل زیزفون زرد کمرنگ می باشد و بوی معطر با طعم خوشایند و شکل خمیری شکل دارد و خاصیت ضد اسپاسم داشته و آرام بخش است و برروی سیستم اعصاب اثر مثبت می گذارد. این عسل برای رفع بی خوابی بسیار موثر و می توان از آن به عنوان شیرین کننده استفاده نمود.
5. عسل مانوکا
این عسل از شهد درخت مانوکا تهیه می شود و خواص آنتی باکتریایی فوق العاده آن ثابت شده است. این عسل بیشتر از طعم دلپذیرش مزایای دارویی و درمانی دارد.
مطالعات نشان داده است که عسل مانوکا یک درمان بسیار موثر برای زخم می باشد. از این عسل به دلیل خواص ضدباکتریایی و توانایی حفظ محیط مرطوب و اسیدی برای ترمیم و بهبود سلول های جدید، غالبا برای بهبودی سوختگی و حتی زخم های دیابتی استفاده می شود.
از دیگر کاربردهای عسل مانوکا میتوان به کاهش التهاب در مبتلایان به سندروم روده تحریک پذیر، کولیت اولسراتیو، آکنه و به طور بالقوه بیماران مبتلا به فیبروزکیستیک اشاره کرد. این عسل همچنین برای درمان گلو درد و حفظ سلامت دهان و دندان پیشنهاد می شود.
6. عسل کنار
عسل کنار یا عسل سدر یکی از مقوی ترین عسل ها است که می توانید بخورید. عسل کنار برای تقویت قوای جنسی بهترین گزینه است. در روش های طبیعی درمان امراض، خواص عسل کنار تاثیر بسیار زیادی بر درمان زخم های دستگاه گوارش به ویژه روده و معده دارد.
7. عسل گل وحشی
عسل گل های وحشی عسلی است که از شهد همان گل توسط زنبور عسل تولید می شود. بسته به منطقه ای که کندوها در آن مستقر باشند عسل متفاوتی از لحاظ رنگ، طعم و مزه برداشت می شود. این عسل معمولا به رنگ زرد مایل به قهوه ای می باشد.
فواید این عسل برای سلامتی متنوع است اما در درجه اول خواص آنتی اکسیدانی ومهارکنندگی سرفه دارد. بسیاری بر این باورند که مصرف آن یک روش خوب برای مبارزه با آلرژی های فصلی موضعی است که اغلب توسط گل های وحشی که عسل از آن منبع است، ایجاد می شود.
8. عسل آویشن
عسل آویشن از گیاه و گرده افشانی زنبور بر گل آویشن به وجود می آید؛ درواقع این عسل از فرآوری شدن شهد گل های آویشن توسط زنبور عسل حاصل می شود که درمان کننده بسیاری از بیماری ها است و دارای ویتامین های B ، A و E می باشد.
از خواص عسل آویشن می توان به بهبود تنگی نفس و آسم، بهبود سرفه و گلو درد، بهبود درد های مفصلی، بهبود سر درد و میگرن اشاره کرد.
9. عسل توپلو
عسل توپلو ممکن است شیرین ترین عسلی باشد که تاکنون چشیده باشید. این یکی از ملایمترین و گرانترین انواع عسل در جهان است. عسل توپلو دارای رنگ ملایم روشنی است که مقدار زیاد فروکتوز آن باعث طعم بسیارشیرینش شده است.
این عسل به عنوان سس برای سرو کباب استفاده می شود و در تهیه بستنی نیز کاربرد دارد . عسل توپلو همانند عسل گل های وحشی اساسا دارای اثرات ضد باکتری و آنتی اکسیدانی حاصل از مصرف هر نوع عسل خام و فیلتر نشده است.
10. عسل چند گل
عسل طبیعی چند گیاه به دلیل داشتن آنزیم های گوارشی از قبیل آمیلاز، ساکاراز، لیپاز و…، به هضم غذا کمک می کند. این نوع عسل دارای طعم و خواص مجموعه ای از گیاهان هستند که زنبور از آنها تغذیه کرده و ارزش غذایی و درمانی بالایی دارد.
11. عسل گون
عسل گون کاملا زرد رنگ بوده و ظاهر آن شبیه عسل های معمولی است و انواع مختلفی دارد. این نوع عسل برای درمان پوکی استخوان، پا درد، کمردرد و درد مفاصل و تقویت اعصاب و دستگاه گوارش مفید است.
12. عسل کوهستان
عسل کوهستان یک عسل ارگانیک، با خواص دارویی و درمانی و بسیار لذیذ است که خواص کم نظیری مانند تقویت بدن، بهبود زخم معده، ضد نفخ گوارش، اشتها آور، درمان ورم لوزتین، درمان کم خونی، ضد انگل، درمان رفع گاز شکم، درمان آسم و… دارد.
13. عسل ریحان
این نوع عسل تنها از یک نوع گل تهیه می شود و رنگ روشنی دارد. عسل ریحان سرشار از ویتامین های K ،A، کلسیم و مواد معدنی دیگر می باشد و خاصیت ضد عفونی و ضد باکتریای قوی داشته و به بهبود دردهای میگرنی، بهبود سرگیجه کمک می کند.
14. عسل گشنیز
عسل گشنیز عطری قوی و بسیار معطر دارد. در میان انواع عسل می توان عسل گشنیز را ضد سرطان نامید. عسل گشنیز باعث دفع سموم بدن شده و اشتها آور بوده و سبب تقویت معده، رفع سوءهاضمه می شود. خواص دیگر این عسل عبارتند از:نرم کننده سینه، تب بر، مفید برای بیماری های عفونی مانند سرخک و آبله، برطرف کننده آفت دهان،تقویت لثه.
15. عسل جعفری
این نوع عسل انرژی زا و بسیار مقوی بوده و تقویت کننده مغز و حافظه، قطع کننده اخلاط لزج، کاهش دهنده نفخ، برطرف کننده ناراحتی های کبدی و طحال،و دیابت می باشد.
16. عسل هویج
عسل هویج به رنگ زرد تیره بوده و عطر مطبوعی دارد و از گل های سفید چتردار هویج وحشی یا پرورشی تهیه شده و در آشپزی بیشترین کاربرد را دارد.
17. عسل زرشک
عسل زرشک از عسل های بهاره است و به رنگ زرد طلایی با عطر مطبوع و طعم شیرین دلچسب است که از شهد گل های درخت زرشک در ادریبهشت و خرداد تولید می شود. عسل زرشک عسل دارای خواص دارویی زیادی مانند تصفیه خون، کاهش فشار خون، درمان مشکلات کبدی و تنظیم قند خون می باشد.
18. عسل سیب
این نوع عسل زرد کم رنگ، دارای طعم شیرین و عطری بی نظیر است که دارای32 درصد گلوکز و 42 درصد فروکتوز می باشد؛ از عسل سیب به دلیل عطر و طعم شیرین می توان در صنعت شیرینی پزی استفاده نمود.
19. عسل درخت ترشک
عسل درخت ترشک براساس نام آن نامگذاری نشده است. نام آن از منبع اصلی اش یعنی درختان چوب ترش گرفته شده است. این عسل در واقع طعمی شیرین، کره ای و کمی ترش دارد که همانند کارامل است و برای مصرف با نان تست یا مافین بسیار خوشمزه است.
مزایای سلامتی عسل درخت ترشک مانند سایر انواع آن اهمیت بسیاری دارد. این عسل خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی دارد که می تواند به حفظ سلامت عمومی بدن کمک کند. این عسل نیز همانند عسل گل های وحشی به مبارزه با علائم آلرژی کمک خواهد کرد.
20. عسل شکوفه پرتقال
عسل شکوفه پرتقال سبک و ملایم بوده که طعم میوه ای دارد. بسیاری از تولید کنندگان ،عطرها و طعم های مصنوعی را به آن اضافه می کنند پس اگر هنگام باز کردن درب آن بوی عطر بیش از حدی احساس کردید مطمئن باشید که به آن موادی افزوده شده است.
عسل شکوفه پرتقال همانطور که در بخش بهداشت و سلامت نمناک می خوانید دارای خواص آنتی اکسیدانی طبیعی بسیاری با خواص ضدالتهابی است که از سیستم ایمنی بدن پشتیبانی می کند. این عسل یک افزودنی خوب برای هر رژیم غذایی سالم جهت محافظت در برابر آسیب رادیکال های آزاد است که می تواند باعث بیماری های مزمن شود.
21. عسل یونجه
عسل یونجه نوعی از عسل است که از شهد و گرده گل های مدیکاگو ساتیوا ساخته می شود. عسلی که از این گیاه تهیه می شود مزایای زیادی برای سلامتی دارد، باعث تشدید فعالیت های پروبیوتیکی می شود، ویژگی های ضد عفونی کننده و آنتی باکتریایی دارد، ضد آکنه است، به تعادل سطح قند خون کمک می کند، مانع از هیپوگلوسمیا می شود و داروی طبیعی خوبی برای پوست، سرفه و گلودرد است.
22. عسل مرکبات
عسلی خوش طعم است که از شهد شکوفه ی درختان مرکبات مانند لیمو، بهار نارنج، پرتغال و … تولید می شود. این عسل طعم مطلوبی دارد و می توان گفت که از خوش مزه ترین عسل هاست.
بوی کمی دارد و دارای مقادیر فراوانی از آنتی اکسیدان ها، پتاسیم، بتاکاروتن و فیبر های محلول هستند که به سلامت بدن کمک می کنند. عسل مرکبات تاثیر بسیار زیادی بر زیبایی و سلامت پوست، مو و ناخن دارد.
این عسل ضد اسپاسم، آرام بخش اعصاب، ضد اضطراب، مقوی حافظه، انرژی زا، ضد تهوع و ضد سرماخوردگی و… است.
23. عسل مریم گلی
این عسل به طور گسترده در همه جا یافت می شود. عسلی سبک و به رنگ روشن است که در روندی بسیار آهسته توسط زنبورها تولید می شود و بنابراین اغلب محصولات تجاری را با این عسل مخلوط می کنند تا از سفت شدن سریع آن پیشگیری کنند. اعتقاد براین است که علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی طبیعی برای هضم غذا نیز مفید است.
24. عسل اکالیپتوس
این عسل به طور گسترده در سایر نقاط دنیا تولید می شود. بو، طعم و مزه ای همانند اکالیپتوس دارد و کاملا گیاهی و تا حدی دارویی است. رنگ این عسل بسته به درخت یا درختچه ای که عسل از آن برداشت می شود می تواند متفاوت باشد.
این عسل یک انتخاب خوب برای مقابله با التهاب و کمک به بهبودی زخم است. همانطور که می دانید قطره های تند اکالیپتوس به احتقان و سرفه کمک می کنند بنابراین برای کسانی که سرماخورده اند یا با آنفولانزا مبارزه می کنند گزینه ای خوب است.
25. عسل لیندن
این عسل تحت عنوان عسل آهک و عسل باسوود نیز شناخته می شود. رنگ زرد روشن و طعمی خوشمزه دارد و عطر و بوی آن گیاهی است. به دلیل قطع درختانی که از آن برای تهیه این عسل استفاده می شود، یافتن آن بسیار دشوار شده است.
اغلب از این نوع عسل برای سرماخوردگی و برونشیت، خواص آرام بخشی وسم زدایی بدن استفاده می شود. مصرف این عسل به همراه دمنوش گیاهی به خوابی راحت کمک می کند.
26. عسل آفتاب گردان
این عسل از گرده گل آفتاب گردان تولید می شود و بسیار مقوی و انرژی زا است و باعث تقویت حافظ، نرم شدن سینه و رفع ناراحتی های حنجره، صاف کردن ریه می شود و به تسکین سرفه و سرماخوردگی و برای خنثی کردن سم کمک می کند.
27. عسل سیاه دانه
از شهد گل های سیاه دانه عسلی با رنگی کهربایی تولید می شود که خواص درمانی فراوانی دارد و تقویت کننده مغز، اعصاب و حافظه می باشد. این نوع عسل بیماری هایی مانند رماتیسم، کبد، شکم درد، یبوست را درمان کرده و باعث فعال شدن حافظه و رشد کودکان می شود.
28. عسل گل پنبه
این عسل ترکیبی از شهد گل و همچنین شهد گیاهی (عسلک) است که رنگ روشنی دارد. خواص ضدباکتریایی عسل پنبه، آن را از سایر انواع عسل متمایز می سازد. این عسل جانشین خوبی برای شکر در آشپزی و شیرینی پزی می باشد.
29. عسل زول
عسل زول یکی از عسل های خاص درمانی می باشد که دارای خواص دارویی فراوانی است. طبع این عسل کاملا گرم است و برای افرادی که دارای سردی مزاج هستند کاملا” مناسب می باشد.
عسل زول از بین برنده عفونت های دستگاه گوارش و تقویت کننده معده بهبود روند تنفس کاهش دهنده درد مفاصل و استخوان ها از بین برنده کم خونی و کاهش دهنده قند خون است و در درمان دردهای مفصلی و کمردرد مؤثر است، تقویت کننده دستگاه گوارش و تصفیه کننده خون است، مؤثر در کاهش اوره است و انرژی زا می باشد، سیستم ایمنی بدن را در برابر استرس افزایش میدهد، مفید در درمان آب مروارید، بند آورنده خونریزی و ضد میکروب می باشد.
30. عسل سنبل
عسل سنبل یکی از بهترین انواع عسل ها می باشد که از شهد گیاه سنبل تولید می شود و رنگ زرد طلایی و عطر ملایم دارد. عسل سنبل بی خوابی را درمان می کند، ضد کرم معده و روده بوده و برطرف کننده میگرن می باشد و خواص دیگری مانند ضد تشنج، رفع ناراحتی های عصبی و هیستری،ضد اسپاسم و آرام بخش دارا است.
31. عسل چهل گیاه
عسل طبیعی چهل گیاه از طریق نوشیدن شهد عسل گل های متفاوتی که توسط زنبور عسل انجام می گیرد، به دست می آید. در فصل بهار و تابستان که گیاهان مختلف در یک منطقه زیاد می رویند، زنبور شهد گیاهان و گل های مختلف را به عسل چهل گیاه تبدیل می کند.
عسل طبیعی چهل گیاه روی کاهش فشار و قند خون اثر می گذارد و گردش خون را تنظیم کرده و باعث تقویت دستگاه ادراری شود. برای درمان زخم هایی که به دلیل بیماری های ویروسی در بدن شکل می گیرند، می توانید از عسل چهل گیاه استفاده کنید. مصرف این عسل به درمان بیماری پوکی استخوان کمک کرده و باعث تنظیم گلبول های قرمز می شود و به درمان کم خونی کمک می کند.
32. عسل اوبپین
این عسل دانه های بسیار ریز، رنگ کمی زرد و بوی معطر، ملایم و خوشایندی دارد و برای درمان سرگیجه، اضطراب و بی خوابی مفید است. این عسل برای افرادی که مبتلا به نارحتی های قلبی هستند و در صورت وجود اسپاسم، تپش قلب و آنژین صدری مورد استفاده قرار می گیرد.
33. عسل آووکادو
عسل آووکادو حتی اگر از شهد شکوفه های آووکادو نیز تولید شده باشد اما طعم آووکادو را ندارد. بافت آن کمی شبیه آووکادو له شده است اما رنگ آن کهربایی تیره است و طعم کره ای دارد که برای پخت عالی است.
عسل آووکادو خواص ضد باکتری قوی دارد واغلب به عنوان یک مرطوب کننده پوستی در ترکیب با سایر محصولات استفاده می شود. این عسل گاهی اوقات برای افرادی که کم خونی دارند پیشنهاد می شود.
34. عسل بلوبری
این عسل یک انتخاب عالی برای مصرف روزانه شما در وعده صبحانه است زیرا عسلی سبک با عطر و طعم دلپذیر و کمی ملایم است. خواص آنتی بیوتیکی داشته و بر اساس برخی مطالعات، در درمان برخی از بیماری های مزمن موثر است.
35. عسل خلنگ
عسل خلنگ از شهد گل های گیاه مفید دارویی خلنگ با نام علمی Erica carnea تولید شده که دارای رنگ قهوه ای تیره نیز می باشد. این عسل بسیار چسبنده و طعم مخصوصی دارد و به کاهش ورم مثانه و پروستات کمک کرده و عفونت اداری را از بین می برد.
این عسل مدر است و برای افراد مبتلا به روماتیسم مفید می باشد. مصرف عسل خلنگ ضدتورم و تصفیه کننده خون می باشد و درمان کننده دردهای مجاری ادراری است.
36. عسل قاصدک
این عسل انتخابی خوب برای یک میان وعده سالم است زیرا بسیار خوشمزه می باشد. این عسل رنگی طلایی دارد و کاملا سفت است. عطر و بوی آن ترکیبی دلپذیر از گل های بهار است. عسل قاصدک به سختی یافت می شود زیرا زیاد تولید نمی شود.
عسل قاصدک دارای طعم قوی می باشد و به رنگ زرد طلایی است و از لحاظ شکل ظاهری دانه های چسبناک دارد. این نوع عسل دارای 36 درصد گلوکز و 42 درصد فروکتوز می باشد.
این عسل بر سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارد و در درمان زخم موثر بوده و در مبارزه با بیماری های مانند قلب، کلیه، مثانه، دستگاه ادراری و معده استفاده می شود. عسل قاصدک به دلیل تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به سلامت روده و دستگاه گوارش شناخته شده است.
37. عسل بلوط
عسل بلوط رنگ قهوه ای تیره و چسبنده دارد و طعم کمی تلخ دارد. این عسل برای افراد کم خون، خسته و ضعیف مفید است و افرادی که می خواهند اضافه وزن پیدا کنند می توانند این نوع عسل را مصرف کنند.
38. عسل کولزا
عسل گولزا رنگ پرتقالی روشن دارد، و با طعمی ضعیف و دانه های متوسط تقریبا هیچ بو خاصی ندارد. از کاربردهای آن استفاده این عسل در صنایع غذایی، برای تولید عسل همراه با مخمر می توان نام برد.
39. عسل بابونه
عسل بابونه یکی از بهترین عسل ها در جهان می باشد که مصرف روزانه این عسل برای سلامتی شما بسیار مفید است. این عسل می تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند و آنتی اکسیدان را برای جلوگیری از رادیکال های آزاد فراهم کند. طعم و مزه دلچسب آن به شما کمک خواهد کرد که آن را در وعده های غذایی خود جای دهید.
این عسل چنانچه پیش از این هم در مطالب قبلی بهداشت و سلامت نمناک اشاره داشتیم به کاهش ورم ها، تب، میگرن، سردرد، آرتروز، حساسیت، ضد درد، کاهش پسوریازیس، اسپوندلیت آنکلوزان، دردهای دوران پریودی و ناراحتی های زنانه و یائسگی، آلرژی ها، فشار خون، دردهای استخوانی کمک می کند.
40. عسل اکلیل کوهی
این عسل رنگ تقریبا سفید و بوی خوشایند و لطیف و طعم ضعیف دارد و برای افرادی که ناراحتی کبدی دارند بسیار مناسب بوده و در رابطه با نارسایی کبدی، سنگ های صفراوی و سیروز کبدی به کار میرود. این عسل به افرادی که خسته، دچار حالت عمومی نامساعد، ضعیف و دارای کار و فعالیت فکری شدید هستند توصیه می شود.
عسل اکلیل کوهی، برای معده و روده بسیار سودمند است و از نفخ شکم، تخمیر و کولیت ها جلوگیری می کند.
41. عسل اسپرس
عسل اسپرس، به رنگ سفید و بدون بو و حالتی خامه ای مانند دارد. می توان به جای شکر از این عسل استفاده کرد زیرا طعم خنثی دارد و باعث تغییر مزه مواد غذایی نمی شود.
42. عسل اسطوخودوس
عسل اسطوخودوس از شهد گل های اسطوخودوس بدست می آید، دارای طعم و بوی بسیار دلنشین و خواص منحصر به فردی دارد. از این عسل برای پیشگیری از سرطان و پیشرفت آن استفاده می شود. از این نوع عسل برای درمان سوختگی، نیش حشرات، زخم های عفونی استفاده می شود.
این عسل ضد باکتری و ضدعفونی کننده بوده و سبب کاهش ناراحتی های ریوی، کاهش سردردهای میگرنی می شود و به افراد داری بی خوابی توصیه می شود.
43. عسل سرطلایی
این عسل تقریبا شفاف است و به عنوان ماده ای برای کباب کردن و پخت وپز استفاده می شود. همچنین به دلیل داشتن طعم عجیب و درعین حال شیرینش بسیار محبوب است. این عسل به طور گسترده در دسترس است. فواید سلامتی مشابه با عسل های دیگر دارد اما خواص ضد باکتریایی آن قابل توجه است.
44. عسل هدر
این عسل بالاترین میزان اسیدهای فنلی را داراست و برای پیشگیری از آسیب سلولی که می تواند توسط رادیکال های آزاد دربدن ایجاد شود مفید است. عسل هدر می تواند به مقابله با بیماری های قلبی و سرطان کمک کند.
45. عسل پونه ی کوهی
رنگ عسل پونه ی کوهی قهوه ای تیره است. بوی معطر و طعم بسیار قوی و شکل غلیظ دارد؛ معمولا از این نوع عسل در تمام بیماری های عفونی به دلیل خاصیت ضد عفونی کنندگی قوی آن استفاده می شود؛ همچنین به عنوان محرکی علیه خستگی، نوعی خاصیت انرژی زایی دارد.
46. عسل آجیل ماکادمیا
این عسل از مغز ماکادمیا گرفته شده است و طعمی منحصر به فرد دارد.
47. عسل صنوبر
عسل صنوبر که از درخت صنوبر که از تیره درختان کاج می باشد تولید می شود. این نوع درخت برای زنبور عسل شهد گل ندارد اما روی برگ های خود همواره شیره هایی دارد که اضافات تغذیه موجودات ریزی مثل شته می باشد.
زنبور عسل در تولید عسل جنگلی به شیره این درختان برخورد کرده و از آن ها تغذیه می کند. عسل صنوبر رنگ قهوه ای تیره و بوی شدید و معطر و طعمی دلپذیردارد و یک ضدعفونی کننده عالی برای دستگاه تنفسی می باشد که بیماری برونشیت را درمان می کند.از عسل صنوبرمی توان برای درمان سرماخوردگی استفاده نمود.
48. عسل پالمتو
عسل پالمتو به دلیل محتوای بالای فروکتوز، دیر متبلور می شود به این معنا که مقدار کمتری گلوکز دارد و می تواند از محلول بودن خارج شود. این محصول می تواند تا مدتی پس از قرار گیری در قفسه های فروشگاهی بدون آنکه قوام یابد، سالم بماند.