با این راههای دعوای زناشویی را کم کنید
دعوا بین زن و شوهر علت های مختلفی دارد که از شایعترین علل آن اختلافات فرهنگی و نداشتن مهارت های ارتباطی و حل مسئله در زن و شوهر است .
وقتی شریک رابطه یک چیز می خواهد و شما دنبال چیز دیگری هستید جنگ روانی شروع می شود و هر کدام برای به کرسی نشاندن حرف خود بدون اینکه چیزی بشنود فقط می گوید و فریاد می زند و می خواهد پیروز میدان شود اما باید بدانید این امر و ادامه دادن به دعواها سبب می شود نه تنها پیروز میدان نباشید بلکه در زندگی مشترک هم دچار مشکل شوید و حتی آن را ویران سازید.
برای جلوگیری از تنش های زندگی زناشویی ، راهکارهای مناسبی را در این بخش از هیچ یک برای شما ارائه کرده ایم که امیدواریم بتوانید با بکارگیری آنها زندگی مشترک خود را از آسیب این تنش ها نجات دهید.
دعوای زناشویی را چگونه کاهش دهیم
همه ما در همه موقعیت های زندگی زناشویی از قدرت انتخاب برخورداریم و باید بدانیم در هر موقعیت چطور رفتار کنیم . یکی از این موقعیت ها هنگام دعوا با همسر است که برخی از ما به علت درگیر بودن احساسات و خشم شدید نمی توانیم واکنش خوبی از خود نشان دهیم . زمانی ایجاد تنش شما می توانید به سه شیوه به آن پاسخ بدهید:
سه شیوه برای کاهش دعوای زناشویی
عقب نشینی
موقع تنش و درگیری شما می توانید موقعیت را ترک کنید تا زمانی که هر دو آرامتر شوید و تصمیم بگیرید که هیچ فشاری به دیگری وارد نکنید. اگر خودتان اجازه ندهید کسی نمی تواند در یک موقعیت فشار شما را گیر بیندازد . این روش زمانی کاربرد دارد که شما نتوانید یک مکالمه مؤثر داشته باشید و به هیچ روشی اوضاع را آرام کنید . عقب نشینی در زمانی که دعوا برسر یک موضوع کاملا بی اهمیت است کاملا مؤثر است.
روش هایی برای کاهش دعوای زناشویی
تغییر روش
هنگام دعوا همه آدم ها با توانایی و انرژی های هم می جنگند اما با تغییر نگرش دلیلی برای قرار گرفتن در موضع دفاعی برایتان وجود نخواهد داشت و می توانید جنگ را تمام کنید. در نظر داشته باشید که شما در این مبارزه شکست نخورده اید بلکه توانسته اید با سازماندهی رفتارتان یک رفتار مثبت و مؤثرانتخاب کنید و با مسأله کنار بیایید.
برای انجام این شیوه به حرف صحبت طرف مقابل گوش بدهید و مسأله را از منظر او تماشا کنید. هنگام نشان دادن واکنش نیز صدایتان را پایین بیاورید تا طرف مقابل شما نیز با دیدن آرامشتان ، آرام شود و به حرفتان گوش بدهد.
ارتباط مؤثر
هنگام زدن حرفتان در دعوا دورتر از احساسات و عواطف تان بایستید زیرا عواطف سطح انرژی را بالا می برند ، برای حرف زدن در این مواقع از منطق استفاده کنید با بکار گیری این روش نتیجه این خواهد بود که طرف مقابل کمی آرام شود و از میدان جنگ دور شود. روی دلایل خشم و ناراحتی تان تمرکز کنید و درباره دلایل بالاگرفتن بحث حرف بزنید و به این فکر کنید که چه چیزهایی باعث شعله ور شدن آتش خشم تان بوده است.چیزهایی که باعث شعله ور شدن آتش خشم می شوند عبارتند از :احساس ناراحتی، محدودیت و ناامیدی. در یک رابطه مؤثر به جای ابراز خشمتان با شدت و جدیت به دلایل به وجود آمدن این احساسات بپردازید.
وقتی دعوا و درگیری نمی توانید به یک گفتگوی مؤثر دونفره فکر کنید و یا به راحتی عقب نشینی کنید و فقط در صورتی این امر اتفاق می افتد که پیش از اینکه بخواهید وارد میدان مبارزه شوید این راه ها را انتخاب کنید.
راه کارهایی برای کاهش دعوای زناشویی
چند راهکار برای اینکه کمتر وارد دعوای زناشویی شوید
هنگامی که ازدواج می کنیم و کسی را به عنوان شریک زندگی انتخاب می نماییم باید انتظار ناهماهنگی، کمی تعارض یا اختلاف نظر را هم داشته باشیم. اما برخی از افراد تنش های زیادی با یکدیگر دارند و بر سر هر موضوعی دعوا می کنند ، اگر شما هم جزو این افراد هستید و دعوا و تنش های شما به یک مسأله جدی در ارتباط تان تبدیل شده است باید برای جلوگیری از دعوا نکات زیر را رعایت کنید:
برای کاهش دعوای زناشویی همه چیز را شخصی نکنید
یکی از راه های که موجب می شود که دائما با یکدیگر اختلاف نظر و دعوا داشته باشید ، این است که همه چیز را به خودتان ربط ندهید بدین معنی که هر حرف و رفتاری از همسرتان را به این ربط ندهید که با هدف آزار شما انجام داده است زیرا او حق دارد هر طور که می خواهد رفتار کند.
از چشم انداز دیگری ببینید
بسیاری از مواقع وقتی از نگاه فرد دیگر به مشکلات رابطه نگاه کنیم و از دید او موضوع را بررسی کنیم در می یابیم که مسئله آنطور نیست که ما برداشت کرده ایم زیرا هر فرد برداشت متفاوتی از قضیه دارد . این امر سبب می شود درک بهتری از احساس، افکار و رفتار دیگری پیدا کنید و دیگر برسر هر موضوعی با یکدیگر دعوا نکنید.
با این روش ها کمتر وارد دعوای زناشویی شوید
شما هم اشتباه می کنید
اگر هر فردی مسئولیت اشتباهش را بر عهده بگیرد و متوجه این موضوع باشد که هر کسی حتی او نیز می تواند اشتباه کند ، دیگر دائما وارد تنش و درگیری نمی شود . شما با این کار می توانید برای همسر خود نیز مثل الگو باشید به طوری که او نیز مسئولیت رفتار خود را بپذیرید.
اراده ای برای بخشش و فراموشی برای کاهش دعوای زناشویی
اگر بعد از دعوا با همسر ، شما نتوانید مسأله را حل و فراموش کنید و یا به فکر انتقام باشید ، مطمئنا دوباره بر سر همان مسئله پیشین دعوا خواهید کرد و تنش ها در ادامه تنش ها و دعواهای قبلی رخ می دهند. پس برای اینکه دعوای شما طولانی نشود مسأله را حل کنید و ببخشید، فراموش کنید و از کش دادن دعوا بپرهیزید چرا که ادامه دادن دعوا فقط شما را فرسوده می کند.
از واکنش های شدید دست بردارید
خیلی وقت ها بدون اینکه بفهمید قضیه از چه قرار است ، واکنش نامتناسب در برابر موضوع نشان می دهید و وارد یک بحث و درگیری جدی با همسرتان می شوید. همیشه سعی کنید مسأله را کاملا درک کنید و به هم فرصت بدهید تا تنش و دعوا کمتر رخ دهد.
راه حل هایی برای این که کمتر وارد دعوای زناشویی شوید
برای کاهش دعوای زناشویی، عیب جویی و سرزنش کردن ممنوع
سرزنش کردن یکدیگر در دعوا راه حل مناسبی برای حل مشکل نیست و فقط شما با سرزش طرف مقابل، سبب تشدید اختلاف و در صدد دفاع او از خود بر می آیید.
صحبت کردن از طلاق ممنوع
صحبت کردن از ترک رابطه و جدایی به هنگام دعوا بسیار ناراحت کننده و آزاردهنده است و باعث افزایش تنش بین طرفین می شود. صحبت از طلاق و جدایی موجب کاهش اعتماد طرف مقابل به شما و تعهدتان نسبت به رابطه می شود و مشکلات رابطه را بسیار بزرگتر از آنچه هستند ، نشان می دهد.