علت بی احترامی دیگران به شما این رفتارتان است
آیا تا به الان احساس کرده اید که افراد زیادی به شما بی احترامی می کنند؟ شاید تصورتان این است که این رفتارها دلایل بیرونی دارند، اما واقعیت این است که گاهی اوقات رفتارهای خودمان میتوانند باعث شوند که دیگران به ما بی احترامی کنند. تعجب نکنید! بسیاری از مواقع ما خودمان ناخودآگاه سیگنال هایی را ارسال می کنیم که دیگران را به این رفتار تشویق می کند. به همین خاطر در این بخش از هیچ یک به بررسی برخی از این رفتار ها و دلایل پنهان آن ها خواهیم پرداخت.
قربانی کردن وقت خود
افرادی که مدام وقت خود را برای کمک به دیگران قربانی می کنند، ممکن است در ظاهر مهربان به نظر برسند اما این رفتار نشان می دهد که برای نیازها و خواسته های خود ارزش قائل نیستند. احترام به دیگران نباید به قیمت از دست دادن استقلال و آزادی شخصی تمام شود. افراد محترم به وقت خود اهمیت می دهند و زمان خود را به دقت مدیریت می کنند تا بتوانند به بهترین نحو هم به خود و هم به دیگران کمک کنند.
قطع کردن صحبت دیگران
یکی از ناخوشایندترین رفتار ها در مکالمات و معاشرت های اجتماعی، قطع صحبت دیگران است. این کار نشان دهنده عدم احترام به وقت و نظرات دیگران است و میتواند آن ها را از ادامه گفتگو با شما منصرف کند. افراد محترم اجازه می دهند دیگران نظرات خود را بیان کنند و با گوش دادن درست؛ ارزش و احترام خود را به وقت و صحبتهای شان نشان خواهند داد.
بیتابی و اضطراب درونی
افراد مضطرب و بی تاب اغلب تحت فشار هستند و این احساس را به دیگران منتقل می کنند. این رفتار نه تنها خود فرد را تحت استرس قرار می دهد بلکه به دیگران نیز حس ناخوشایندی القا خواهد کرد. در مقابل افراد محترم با حفظ آرامش و برخورد منطقی با مشکلات، نشان می دهند که توانایی کنترل چالش های زندگی را دارند.
شکایت کردن بیش ازحد و انرژی منفی
یکی از رفتار هایی که افراد را از شما دور می کند، شکایت مداوم از مشکلات است. وقتی کسی دائماً از مشکلات صحبت کرده و به دنبال راه حل نیست، ناخودآگاه جو منفی ایجاد می کند و دیگران را دور خواهد کرد. از طرفی افراد محترم به جای تمرکز بر مشکلات به دنبال راه حل هستند و انگیزه می دهند که مشکلات به فرصت تبدیل شوند.
احترام نذاشتن به نظرات دیگران
یکی از رفتار هایی که سریعاً باعث کم شدن احترام دیگران می شود، توجه نکردن به نظرات آن ها است. در واقع اگر فقط به حرف های خودتان اهمیت دهید و صحبت های دیگران را نادیده بگیرید، خیلی زود احترام تان را از دست خواهید داد. افراد موفق همیشه به حرف ها گوش می دهند و با علاقه در مکالمات شرکت می کنند.
باور نداشتن قطعیِ باورهای خود
گاهی لازم است در مقابل شواهد جدید نظرتان را تغییر دهید، اما تغییر مکرر عقاید بدون دلیل اعتماد دیگران را کاهش می دهد. به عبارتی ثبات عقیده و توانایی دفاع از نظرات به فرد احترام می بخشد. اگر به سرعت تحت تأثیر دیگران تغییر موضع دهید، نشان می دهد که به باور های خود ایمان ندارید. افراد محترم قادرند بر عقاید خود پایبند بمانند و با دقت به دیدگاه های مخالف پاسخ دهند و در صورت لزوم، پس از بررسی کامل نظرشان را تغییر دهند.
دعوا و جدل به جای صحبت مسالمت آمیز
بجای جدل، داشتن بحث یا صحبت مسالمت آمیز به افراد این امکان را می دهد که نظرات خود را به اشتراک بگذارند و از هم یاد بگیرند. مجادله های بی مورد نتیجه ای جز تخریب روابط ندارند. افراد محترم می دانند که گوش دادن به نظرات دیگران و احترام به آن ها، حتی در صورت مخالفت نشان دهنده بلوغ فکری و احترام به روابط است.
نداشتن انعطاف پذیری
درست است که بعضی موقعیت ها نیاز به جدیت دارند، اما بیش از حد جدی گرفتن مسائل احتمالا باعث شود که دیگران از شما فاصله بگیرند. افراد محترم می دانند که در زندگی باید تعادل داشته باشند. انعطافپذیری ذهنی و احساسی به تقویت روابط کمک می کند و نشان دهنده توانایی برخورد منطقی با چالش ها است. اگر همیشه همه چیز را جدی بگیرید، دیگران شما را فردی خشک و بی احساس می دانند و به مرور هم احترام تان کم خواهد شد.