دمنوشها یکی از زیرمجموعههای گیاهان داروهایی هستند که میتوانند علائم بیماریهای ویروسی و تنفسی را کاهش داده و بیماری را تسکین دهند.
به گزارش هیچ یک _ پاییز و زمستان، فصل شیوع سرماخوردگی و سایر عفونت های ویروسی است و درست است که عفونتهای ویروسی مثل سرماخوردگی درمان اختصاصی ندارند، اما بعضی داروهای غیرشیمیایی هستند که میتوانند علائم بیماری را کاهش داده و بیماری را تسکین دهند. یکی از این داروها دمنوشهای گیاهی هستند که بسیار مورد تایید طب سنتی هستند. فقط لازم است بدانیم که هر دمنوش برای چه علائمی خاصیت و اثربخشی دارد. همچنین در مصرف این دمنوشها زیادهروی نباید کرد. چون حتی زیادهروی در مصرف گیاهان دارویی هم عوارض خاص خود را دارد.
در ادامه ۱۰ دمنوش گیاهی معرفی میشود که میتوانند به کاهش علائم سرماخوردگی و سایر عفونتهای ویروسی و تنفسی کمک کنند. برای هر دمنوش، توضیح مختصری هم درباره خواص و کاربرد آنها ارائه شده است.
دمنوش بابونه: بابونه خاصیت آرامبخشی دارد و برای کاهش التهاب گلو و تسکین سرفههای خشک مفید است. همچنین به خواب آرام کمک میکند.
دمنوش آویشن: آویشن خاصیت ضدعفونیکننده و خلطآور دارد و برای بهبود عفونتهای دستگاه تنفسی مناسب است. موارد استفاده این دمنوش رفع سرفه و گلودرد و تسهیل خروج خلط است.
دمنوش نعناع: منتول موجود در نعناع به باز شدن سینوسها و کاهش سردرد کمک میکند. کاهش گرفتگی بینی و باز کردن مجاری تنفسی از جمله آثار مصرف این دمنوش است.
دمنوش لیمو و عسل: این دمنوش به تقویت سیستم ایمنی و تسکین گلودرد کمک میکند. ترکیب لیمو و عسل ضدباکتری است و گلو را نرم میکند.
دمنوش زنجبیل: زنجبیل خاصیت ضدالتهابی دارد و به کاهش حالت تهوع و خستگی نیز کمک میکند. کاهش التهاب گلو، رفع گرفتگی بینی و تقویت سیستم ایمنی موارد استفاده این دمنوش گیاهی مفید هستند.
دمنوش گل گاوزبان: این دمنوش آرامبخش است و به بهبود علائم تنفسی کمک میکند.
دمنوش دارچین: دارچین خاصیت ضدویروسی و ضدباکتریایی دارد و به دلیل طبع گرمش بدن را هم گرم میکند. این دمنوش در تسکین گلودرد و تقویت سیستم ایمنی اثربخشی دارد.
دمنوش گل ختمی: این دمنوش خاصیت ضدالتهابی دارد و به بهبود تحریکات گلو و کاهش سرفههای خشک کمک میکند.
دمنوش میخک: دمنوش میخک خاصیت ضددرد و ضدعفونیکننده دارد و گلودرد را کاهش میدهد.
دمنوش عناب: عناب غنی از ویتامین C است و به کاهش التهاب و کاهش سرفه تقویت بدن کمک میکند.
برای درست کردن هر یک از این دمنوشها فقط نیاز است یک قاشق چایخوری یا حداکثر یک قاشق غذاخوری از گیاه خشکشده یا تازه را در یک فنجان آب جوش بریزید و منتظر بمانید تا دم بکشد. زمان دم کردن دمنوشها معمولا بین ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان میبرد. برای بهبود طعم دمنوشها میتوانید از عسل یا لیمو هم استفاده کنید. نکته مهمتر این که در مصرف دمنوشها زیادهروی نکنید و در صورت ابتلا به بیماریهای خاص مثل دیابت و فشار خون بالا یا در صورت بارداری، حتما با پزشک مشورت کنید و خودسرانه هیچ دمنوشی را مصرف نکنید.