دبیر انجمن مس ایران بیان کرد: این که ارز نیمایی ۳۸ هزار تومانی حذف و ارز بازار توافقی که حدود ۶۵ هزار تومان است جایگزین شده خوب است، اما همچنان نرخ واقعی نیست و باز هم اختلاف نرخ ارز و رانت وجود دارد.
دبیر انجمن مس ایران درخصوص راهاندازی بازار ارز توافقی گفت: این که دولت ارز نیما را کنار گذاشته، نوید خوبی است، اما اصل مشکل را حل نخواهد کرد. بازار ارز توافقی اگر بازار محدودی باشد، قیمت درستی نخواهد داد و در بازار ارز آزاد هم چندان تاثیر نخواهد گذاشت.
شکوری با بیان این که ارز باید تک نرخی شود، گفت: اگر اجازه بدهند که فعالین اقتصادی ارز حاصل از صادراتشان را با کسانی که به ارز نیاز دارند اعم از فعالان اقتصادی، توریستها و مردم عادی مبادله کنند، این اقدام هم مشکل تامین ارز را حل خواهد کرد و هم قیمت ارز آزاد را کاهش خواهد داد.وی تصریح کرد: هر چقدر محدودیت ایجاد کنیم، رانت و مشکلات بیشتری برای فعالان اقتصادی ایجاد میشود. در دنیایی که همه به دنبال رفع محدودیت هستند ما به دنبال ایجاد محدودیت هستیم. باید موانع را کاهش دهیم و اجازه دهیم که فعالان اقتصادی به جای درگیری با انواع و اقسام بخشنامهها، بیشترین انرژی خود را صرف تولید و بازاریابی کنند و بتوانند سهم بیشتری از بازار بگیرند.این فعال اقتصادی گفت: اگر دولت میخواهد بداند که چه کسی ارز عرضه میکند و چه کسی ارز میخرد میتواند از طریق صرافیها و بانکها این کار را انجام دهد، اما نباید دخالت کند و باید نظارهگر باشد و صرفا با آدمهای مشکلدار برخورد کند نه این که کل فعالان اقتصادی را دچار مشکل کند. عضو هیات نمایندگان اتاق تهران بیان کرد: این که ارز نیمایی ۳۸ هزار تومانی حذف و ارز بازار توافقی که حدود ۶۵ هزار تومان است جایگزین شده خوب است، اما نرخ واقعی نیست و باز هم اختلاف نرخ ارز و رانت وجود دارد. در چنین وضعیتی کسانی که تولیدکننده نیستند از رانت اختلاف قیمت ارز مبادلهای و ارز آزاد بهره میگیرند، اما اگر این اختلاف را از بین ببریم رانتخواری و تقاضای کاذب برای واردات از بین میرود.شکوری در پایان تاکید کرد: باید سامانهها و محدودیتهای ارزی حذف شود و اجازه دهند که فعالان اقتصادی بدون هیچگونه محدودیتی به عرضه و تامین ارز بپردازند چرا که این موضوع قیمت را در بازار متعادل میکند.