چگونه آش رشته جا افتاده داشته باشیم؟
یکی از نکاتی که باید در تهیه آش رشته به آن توجه داشته باشید، انتخاب یک قابلمه مناسب برای آشپزی است. قابلمه باید گنجایش مواد را داشته و کمی بزرگتر از حجم آش باشد تا رشتهها به هم بچسبند و خمیر نشوند. در غیر اینصورت آش شما بسیار غلیظ شده و سفت میشود و مزهای که انتظار دارید را نخواهد داشت.
بسیاری به اشتباه سبزی آش را بسیار ریز خرد میکنند که اینکار درست نیست و ظاهر آش رشته را به هم میریزد. به همین دلیل توصیه میکنیم سبزی آش را درشت خرد کرده تا ظاهر غذا زیباتر شود. این یک اصل در تهیه آش رشته است که هرگز نباید فراموش کنید.
همانطور که میدانید ادویهها در تهیه انواع غذاهای ایرانی نقش بسیار مهمی دارد؛ زیرا علاوه بر خوشرنگ کردن غذا باعث بهبود طعم آن میشود. زردچوبه آش نباید کم باشد چون هم در طعم و هم در رنگ آش موثر است.
پیاز داغ آش رشته نباید کم باشد تا آش بهتر جا بیافتد؛ اما افرادی هستند که پیاز داغ دوست ندارد به این دوستان توصیه میکنیم ذائقه خود را با امتحان کردن یک کاسه آش رشته داغ با پیاز داغ فراوان تغییر دهند.
در اضافه کردن نمک به آش رشته خیلی دقت کنید، زیرا هنگام سرو غذا کشک که خود دارای نمک است را اضافه میکنید. بنابراین توصیه میکنیم که بعد از اضافه کردن کشک و رشته و چشیدن آش، مقدار مورد نیاز نمک به غذا اضافه کنید تا خدایی نکرده آش رشته شما شور از آب در نیاید.
چگونه نفخ حبوبات آش رشته را بگیریم؟
نفخ شکم اگر به علت مشکلات سلامتی نباشد اغلب زمانی اتفاق میافتد که معده شما پر از غذا شده باشد یا غذای اضافی در روده وجود داشته باشد. به طور طبیعی زمانی که غذا وارد معده میشود باد شکم به وجود میآید و در صورت عملکرد طبیعی این مقدار باد به خودی خود دفع میشود اما برخی موارد شدت به وجود آمدن نفخ شکم را افزایش میدهد. در ادامه 4 روش ساده را به شما آموزش میدهیم تا نفخ حبوباب را به خوبی بگیرید.
- حبوبات را قبل از پختن بین ۸ تا ۴۸ ساعت در آب ولرم خیس کنید.
- بهتر است هر ۲ ساعت یکبار، آب حبوبات خیششده را عوض کنید.
- هنگام پخت به حبوبات خود هویج، پیاز، رزماری و کرفس اضافه کنید.
- حبوبات را با ادویههای دارای طبع گرم و خشک مانند زیره، زنجبیل و دارچین یا با مقداری نعناع خشک سِرو کنید.
-
طرز تهیه آش رشته خوشمزه
آش رشته یکی از معروفترین انواع آش در ایران است. برای تهیه این غذای خوشمزه از انواع سبزی، رشته و البته کشک استفاده میشود.تعداد8 نفرمواد لازم
- 3 لیوان خیس کرده لوبیا چیتی، نخود، لوبیا قرمز و عدس
- 1.5 کیلوگرم سبزی آش پاک کرده
- روغن مایع
- 300 گرم رشته آش
- زردچوبه، نمک و فلفل
- 2 لیوان کشک
- 6 قاشق غذاخوری پیازداغ
- 3 قاشق غذاخوری نعناع خشک
- 2 قاشق غذاخوری سیرداغ
دستور العمل
-
حبوبات خیس کرده را کمی بجوشانید و در آبکش خالی کنید.
-
سپس آنها را با آب و کمی نمک بپزید.
-
در قابلمهای که برای این مواد گنجایش کافی دارد چهار قاشق روغن بریزید و زردچوبه را اضافه کنید. مراقب باشید زردچوبه نسوزد.
-
به پیاز داغ و سیر داغ (به جز آن مقداری که برای تزیین نگه داشتید) 10 لیوان آب و حبوبات پخته اضافه کنید تا جوش بیاید.
-
بعد از جوش آمدن آب، سبزیها را در قابلمه بریزید تا سبزتر بماند و بدون اینکه له شود، بپزد.
-
نمک را با احتیاط اضافه کنید زیرا ممکن است کشک و رشته آش شور باشند.
-
فلفل را نیز اضافه کرده و رشته را در آش بریزید و آن را با کفگیر هم بزنید تا رشتهها به هم نچسبند.
-
آب آش را اندازه کنید و اگر کم بود آب سرد اضافه کنید.
-
هر چند دقیقه یکبار آش را هم بزنید تا ته نگیرد و رشتهها به هم نچسبد.
-
حدود 20 تا 30 دقیقه طول میکشد تا رشتهها بپزند. باید مراقب بود رشتهها له نشود.
-
زیر آش را خاموش کرده، کشک جوشانده و گرم را به میزان دلخواه به آن اضافه کنید.
-
روی آش را با پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ تزیین کنید.